Z czego wynikają problemy ze wzwodem?



Ważnym
elementem mającym wpływ na potencję jest
odpowiednie odżywianie.
Zbilansowana dieta jest w stanie wpłynąć
na nie tylko stan potencji, ale
również płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy podczas
wytrysku. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wówczas do dosyć
istotnych ubytków selenu.
Łatwo go unormować spożywając
niektóre ryby, wybrane orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny bardzo
istotny składnik naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
przemianę testosteronu, ten z kolei
wpływa na nasze libido. W chwili
picia napojów procentowych czy
palenia papierosów tracimy cynk,
ale łatwo go uzupełnić
przez warzywa strączkowe, niektóre
ryby, mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Niesamowicie
ważnym składnikiem jest również
arginina, która stanowi 80 procent
ejakulatu. Arginina zwiększa
produkcję spermy i zwiększa żywotność plemników. Składnik ten uczestniczy
również w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne poddają się
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak kakao, wołowina, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Należy zwrócić
również uwagę na witaminy, głównie na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, nasionach pszenicy oraz
razowym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, jaka działa na
właściwe wytwarzanie
hormonów. Jeśli musimy
unormować jego niedobory skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



viagra
tani cialis